Bančni račun zdravja

25. 02. 2017 - Avtor Eubiosa
Verjamem, da obstaja "bančni račun zdravja”. Vsi, ki imamo srečo, dobimo na začetku nek pozitiven bonus – recimo 100 enot, ki predstavlja "osnovo” za naše 100% zdravje. Vsakič, ko npr. vzamemo antibiotik, analgetik, pojemo masten hamburger s pomfrijem in majonezo ali pocukrano čokoladno torto, spijemo preveč kave, prižgemo cigaret, spijemo kozarček alkohola preveč, smo negativno razpoloženi, depresivni, nam manjka spanca, dihamo plitko, prebijemo preveč časa na mobilnem telefonu ali enostavno delamo preveč… gre z našega računa ena ali več enot.

Ko pa npr. pojemo svežo solato z vrta, jabolko s sadovnjaka, spijemo naravno fermentiran napitek, zaužijemo učinkovit naraven antioksidant ali podpremo imunski sistem, se sprostimo v kopeli, gremo v savno, meditiramo, se sprehodimo na bližnji hrib, poslušamo harmonično glasbo, si privoščimo masažo, se smejimo, uživamo, se sprostimo… se naloži ena ali več enot na naš račun.

Več kot imamo na našem bančnem računu zdravja, bolj smo vitalni in večja je kakovost našega življenja. Najbolje je, če nam uspe ves čas vzdrževati kar celotno stanje – vseh 100 enot ali pridobiti celo kakšen bonus, ki ga bo telo lahko izkoristilo v obdobju starosti.

Tako kot občasno preverjamo svoje prave bančne račune, da vidimo kje smo in kaj si lahko privoščimo, je enako smiselno preverjati bančni račun zdravja. Pomeni, da gremo na kakšen preventivni in diagnostični pregled, da pogledamo resnici v oči in vidimo stanje. Tako lahko hitro vidimo kje smo in ali je potrebna "akcija”.

Splača se, da imamo na računu vedno na zalogi "varnostno kritje”, vsaj preko 50 enot. Nikakor pa ne bi smeli dopustiti, da gremo v negativno stanje – bančni račun zdravja ima zanj namreč izredno visoke zamudne obresti – imenujemo jih bolezen.

Nismo vsi tako srečni, da bi se rodili s "polnim kritjem” na tem našem zdravstvenem bančnem računu. Nekateri imajo drugačne zgodbe in usode. Takrat so vse dejavnosti, ki nalagajo enote na naš račun še posebej ključnega pomena.

(Po)skrbite zase - prihajajoča pomlad prinaša obilico možnosti za pozitive depozite. :)
* Podatki v tej vsebini so uporabni le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav.